Jasmijn Kester over de rol van de schoolleider bij zelfsturende docententeams

Op het Vathorst College in Amersfoort spreken we met rector Jasmijn Kester. In 2016 werd Jasmijn uitgeroepen tot “schoolleider van het jaar”. Het Vathorst College staat bekend als een innovatieve school met een bijzonder onderwijsconcept. Leerlingen leren er in zogenaamde leerhuizen, waar docenten als team gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderwijs. Wat betekent het voor Jasmijn (en de hele schoolleiding) om leiding te geven aan een school met zelfsturende docententeams? En hoe kijkt Jasmijn tegen de bevindingen van ons recente onderzoek aan, waarin we constateerden dat schoolleiders en docenten in vernieuwingsprocessen vanuit een reflex vaak nog in een klassieke werkverdeling terechtkomen?

Je kunt hier het gesprek met Jasmijn luisteren (of opzoeken in je eigen podcast app):

Heb je vragen of overwegingen? Deel zie hier of mail naar contact@gespreidleiderschap.nl.

Stefan van LangeveldeComment