Gespreid leiderschap klinkt aantrekkelijk, maar waar begin ik dan eigenlijk?

Leergang

Gespreid leiderschap in het onderwijs 

“Ik wil mijn leraren wel meer invloed geven, maar sommigen draaien liever alleen hun lessen af”

“Als ik als leraar de leiding neem, merk ik meteen dat mijn collega’s achterover gaan hangen. Nu moet ik alles alleen doen”

“Gespreid leiderschap klinkt aantrekkelijk, maar waar begin ik dan eigenlijk?”

Herken jij je in een van deze uitspraken? Dan is de leergang Gespreid Leiderschap in het Onderwijs wellicht iets voor jou. Het zijn lastige vraagstukken waar je tegenaan kunt lopen als je gespreid leiderschap in de praktijk wilt brengen. In de leergang zoeken we samen naar oplossingen voor dit soort dilemma’s en vragen.

In 2020 starten we met een nieuwe groep de leergang voor schoolleiders en leraren. In de leergang werken we vanuit theorie aan een praktische toepassing van gespreid leiderschap in jouw school. De leergang is een combinatie van theorie, in kleine groepjes werken en zelf een (kleinschalig) onderzoek doen in de praktijk.

Tijdens de leergang staat onder andere het boek “Gespreid leiderschap in het onderwijs” van Frank Hulsbos en Stefan van Langevelde centraal.

Interesse

De data voor de eerstvolgende leergang volgen binnenkort. Als je interesse hebt dan kun je hieronder je e-mailadres achterlaten en nemen we contact met je op. Mocht je vragen hebben dan kun je die ook met onderstaand formulier stellen.

Hieronder is de brochure van de huidige leergang te bekijken.


breather-181282.jpg