Gespreid leiderschap klinkt aantrekkelijk, maar waar begin ik dan eigenlijk?

Leergang 2019/2020

Gespreid leiderschap in het onderwijs 

“Ik wil mijn leraren wel meer invloed geven, maar sommigen draaien liever alleen hun lessen af”

“Als ik als leraar de leiding neem, merk ik meteen dat mijn collega’s achterover gaan hangen. Nu moet ik alles alleen doen”

“Gespreid leiderschap klinkt aantrekkelijk, maar waar begin ik dan eigenlijk?”

Herken jij je in een van deze uitspraken? Dan is de leergang Gespreid Leiderschap in het Onderwijs wellicht iets voor jou. Het zijn lastige vraagstukken waar je tegenaan kunt lopen als je gespreid leiderschap in de praktijk wilt brengen. In de leergang zoeken we samen naar oplossingen voor dit soort dilemma’s en vragen.

In september 2019 starten we met een nieuwe groep de leergang voor schoolleiders en leraren. In de leergang werken we vanuit theorie aan een praktische toepassing van gespreid leiderschap in jouw school. De leergang is een combinatie van theorie, in kleine groepjes werken en zelf een (kleinschalig) onderzoek doen in de praktijk.

Vorm & investering

De leergang loopt van september 2019 t/m februari 2020 en bestaat uit zes activiteiten (verschillend van vorm). Meer hierover is te lezen in de brochure (zie de button hieronder).

Tijdens de leergang staat het boek “Gespreid leiderschap in het onderwijs” (Redactie: Frank Hulsbos en Stefan van Langevelde) centraal. Aanvullende literatuur reiken we in de vorm van artikelen of een reader aan. Ter verdieping maken we regelmatig gebruik van casuïstiek.

Deelname aan deze editie van de leergang kost € 1495,- (excl. 21% BTW). Dit bedrag is inclusief locatiekosten en het boek.

 

 

Inschrijfformulier

Persoonsgegevens
Naam *
Naam
Geboortedatum
Geboortedatum
Geslacht
Werkervaring
Werkplek
Factuuradres
Bevestiging *
Middels dit ingevulde inschrijfformulier meld ik me aan voor de leergang gespreid leiderschap. Tevens verklaar ik akkoord te gaan met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden van de leergang gespreid leiderschap in het onderwijs.

 

 

breather-181282.jpg